צמחי מרפא סיניים היו בשימוש לפני אלפי שנים.
עוד מימי קדם צמחי מרפא היו בשימוש בתרבויות השונות, כרפואה עממית, ממזרח אסיה – סין הודו ויפן ועד האינדיאנים באמריקה, ביוון העתיקה ומצרים הקדומה. השימוש הראשון בצמחים כתרופות מיוחס לקיסר Shen Nong לפני כ-3500 שנה, והוא זה שלימד את אנשיו את רזי החקלאות- לחרוש ולזרוע, להבחין בין איכויות האדמה ולזהות את טעמם של הצמחים ואת האנרגיה הדינמית שלהם.ללא מעבדות ומיחשוב נאסף לו ידע עצום וחשוב המלמד מהם השפעות צמחי מרפא סיניים על חיינו ובריאותנו כאשר ההתייחסות היא לאנרגיה של הצמח – חום, קור ,הטעם- מר מתוק, כיוון התנועה של הצמח, מרידיאן היעד, חלק הצמח אשר בשימוש, מינון, רעילות וכמובן התוויות והתוויות נגד. צמחי מרפא סיניים כוללים מעל 5000 צמחים, מינרלים וחלקים מהחי. בד"כ הצמחים מורכבים אל תוך פורמולות המכוונות לבעיות רפואיות מרכזיות ואשר תומכות במערכת של גוף-נפש.
צמחי מרפא סיניים הם אפקטיבים ובטוחים לשימוש כאשר הם ניתנים ע"י מטפל אשר עבר הכשרה בנושא הצמחים. הצמחים עוברים פיקוח של ה-FDA – משרד הבריאות האמריקאי על מנת להבטיח את איכותם של הצמחים המיובאים לארץ. הצמחים לרוב עדינים יותר בפעילותם מאשר תרופות מרשם בגלל האפקט המאזן שלהם על הגוף, אולם, תופעות לוואי יכולות להיות, לרוב תופעות הקשורות למע' העיכול מכיוון שישנם צמחים שמעט קשים יותר לעיכול. במקרה כזה המטפל ישנה את הרכב הצמחים בפורמולה עפ"י תלונת המטופל.
צורות לקיחה שונות:
המטפל הוא שיחליט מהי צורת הלקיחה המתאימה ביותר למטופל הן לפי אורח החיים שלו והן לפי ההענות שלו לטיפול. בנוסף יכולות ההוראות להשתנות מדי פעם וכל זאת עפ"י השינויים במצב המטופל.
-
צמחים טריים – Raw Herbs: צורת ההכנה המסורתית היא בישול של הצמחים הטריים במים או חליטה, זאת נחשבת צורת ההכנה החזקה ביותר מכיוון שעצם הבישול המשותף גורם להעצמת האפקט שלהם.
-
אבקה: הצמחים הגולמיים עוברים בישול עד לכדי נוזל סמיך, עוברים תהליך יבוש, בישול והפיכה לגרנולות, האבקות מרוכזות פי 5 מהצמח הגולמי.
-
קפסולות: את האבקה שנוצרה אפשר לדחוס לקפסולות אשר יתרונן הגדול הוא "נטרול" אלמנט הטעם, מתאים בעיקר למי שמתקשה עם טעמים חזקים.
-
תמצית: אפשר ליצור תמצית ע"י שימוש במים, אלכוהול, חומץ, גליצרין או ממיסים כימיים. התמציות מאד נוחות ללקיחה, נלקחות ע"י מזלף וניתנות לערבוב עם משקה נוזלי (לא חומצי).
המטפל משנה את הפורמולה לפי מצב המטופל – שינוי בצמחים, שינוי במינון חלק מהצמחים וכמות הלקיחה.