אחת הדרכים בשמירה על אורח חיים מאוזן ברפואה סינית היא תזונה סינית. בכל אחד מהטיפולים ברפואה סינית ישולבו גם המלצות תזונה סינית בהתאם לשורש הבעיה. האמונה היא שכל אחד מאיתנו הפונה לטיפולים ברפואה סינית מתאים לדפוס אחר של פתולוגיה ולכן כל מטופל יקבל תפריט תזונה המתאים לו בהתאם לסינדרומים אליהם הוא משתייך.
ישנם מספר גורמים הצריכים להילקח בחשבון כאשר מרכיבים תפריט תזונה סינית למטופל: המצב הגופני של המטופל, הסינדרומים והדפוסים אליהם משתייך, העונה והאקלים גם כן נלקחים בחשבון.
המזונות ברפואה הסינית מחולקים לקטגוריות על פי הטמפרטורה והטעם שלהם. דיאטה מאוזנת היא דיאטה הכוללת את כל חמשת הטעמים (מר, מתוק, חריף, חמוץ, מלוח) ומציאת איזון בין הטמפרטורה של המזונות בכל ארוחה.
ברפואה הסינית רואים חשיבות רבה גם לאיך אנו אוכלים. מבחינת הרפואה הסינית חשוב לאכול רגוע ובישיבה, ללעוס את המזון כמו שצריך. בזמן האוכל להיות מרוכזים באכילה ללא הסחות דעת ולא לדלג על ארוחות. אכילה בזמן עבודה, נסיעה ברכב או מול הטלויזיה תחליש אנרגטית את מערכת העיכול.
על פי הרפואה הסינית הטחול והקיבה אחראיים על טרנפורמציית והעברת המזון בגוף, הם אלה שיהפכו את המזון לאנרגיה ודם לכל הגוף.הקיבה פיזיולוגית מחממת את המזון (בתהליך הנקרא תרמוגנזה) ומפרקת אותו, את החלקים הטהורים מהמזון הקיבה מעבירה לטחול שמפזר אותם לשאר הגוף ומסלק את העודפים כצואה או כשתן. מאוד חשוב לשמור על הטמפרטורה החמימה של הטחול והקיבה. כשאוכלים יותר מדי מזונות נאים/קרים זה יכול לפגוע בחמימות המערכת ולהחליש ולהאט את מערכת העיכול.
בהתאם לכך, כל מטופל/ת ברפואה סינית י/תקבל המלצות תזונה סינית המתאימות לסימפטומים ולסינדרומים מהם סובל/ת.